Ben jij een magneet.

Dat had ik ook kunnen doen, maar ik bleef ergens in de buurt van Eindhoven. Als illustrator werk ik vanuit huis, maar ik heb ook baat bij reizen. De foto's zijn te mooi om waar te zijn, en voor mensen die tussen de extreme delen van Basquads-Benguins National Park leven om mij te leren kennen als een hardwerkende en gedetailleerde illustrator.

Ik ben zo gefocust op illustraties dat ik nooit een enkele keer in een park heb doorgebracht. Ik ben erg knap en mijn beperkte vrienden brengen het grootste deel van hun tijd door in een bar. Onlangs werd ik gevraagd om de aanbevolen illustrator te zijn van een plaatselijk reismagazine. Ik heb niets anders gehad dan een baan te zoeken en ik ben blij dat ik met mijn werk een van de grootste deadlines in de branche heb gehaald.

Met het oog op een geweldige eerste indruk, vond het tijdschrift mijn tekeningen erg leuk en besloot het me fulltime in dienst te nemen. Is dit echt een goede manier om de kost te verdienen? Ja natuurlijk. Ik ben een gepassioneerd tekenaar en veel van het werk dat ik doe is erg interessant, maar de projecten die mij zijn aangeboden, alleen omdat ze in de openbaarheid zijn. Verouderde boekomslagen zijn een beetje zo, maar zelfs ik zou deze drempel niet willen overschrijden. Als je eenmaal een naam hebt in boeken, tijdschriften en kranten, word je een magneet. Ik ben nog bezig met een project genaamd Goal, omdat ik een afbeelding ervan op de omslag moet hebben. Het boek is kort en verdient meestal via mond-tot-mondreclame.

Het concept van reclame is een belangrijk onderdeel van mijn leven. De promotionele kunst bij het weergeven van een videogame of een film of muziekvideo is enorm voor mij. Ik kan het niet alleen door een schets te maken of de hele dag achter een computer. Ik zal graag een promotieproject voor elk spel doen als ze daarom vragen, maar ze moeten laten zien waar het spel over gaat, of hoe het het land ten goede kan komen. Ik ben een computerfabrikant, maar ik verkoop geen computerspellen.

Daarnaast heb ik nog een baan in Eindhoven. Sinds ik naar Eindhoven kom, is de werkloosheid niet echt veel gedaald. Er is hier eigenlijk een overvloed aan creativiteit, vergeleken met een productiecentrum in Nederland. Je hebt RheinNet, dat handelt in televisiecontent en eigendom is van het nationale netwerk, maar de meeste mensen in deze stad werken voor andere mensen, en dus is er altijd een overschot aan getalenteerde professionals. De sleutel voor mij is om rond een vast schema te werken en te werken aan een universiteit die nog steeds in de hoogste klassen zit, genoeg zodat verschillende soorten media kunnen worden gebruikt. Er zijn bijvoorbeeld veel jonge ontwerpers in een regio die veel kunstwerken maken, dus je hebt een gestage opkomst van opkomende capabele amateurs.

In een onlangs gearrangeerde uitwisseling liep ik anderhalve week op de Universiteit Eindhoven. Overdag assisteerde ik een groep fotografen, enthousiastelingen en studenten. De universiteit was ook erg goed voor hun contentontwikkelaars, die eigenlijk geld verdienen omdat ze virtuele workshops geven die gebaseerd zijn op hun content. Ik kon elke extra week minstens $ 130 verdienen omdat ik deze dingen doe, zoals gegevensinvoer (de gebruikelijke zaak bij IU), artikel schrijven en…

Ben je kansen en gedachten tegengekomen over het online publiceren van je werk? Ik hoop van wel, want we zijn er om je te helpen! Dat geldt ook voor de ontwerpers van iUniverse. We hebben een echte visie aangenomen en er een winstgevende onderneming van gemaakt voor iedereen om ons heen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.